MakDom – 4 работи кои ќе го направат вашиот дом различен

Додека го украсувате вашиот нов стан, направете одредени работи кои ќе имаат огромно влијание и ќе ја направат вашата нова околина да изгледа и да се чувствувате како дома. Во продолжение, четири од тие работи — работи што можете да ги правите во моментов во вашиот стан. Без разлика дали користите една или сите од овие идеи, сигурно ќе видите промена во вашиот простор. Но, имајте предвид: бидете сигурни дека сите промени што ги правите во вашиот стан се во рамките на условите на вашиот закуп или прво добијте одобрение од вашиот сопственик.

Заменете го светлото

Надградбата на светлосни тела во вашиот нов стан е задолжително. Има светлосни тела за секој буџет. Без разлика дали купувате во продавница за подобрување на домот или во вашата омилена продавница за дома, веројатно ќе најдете нешто што ќе одговара на вашиот простор и стил. Не заборавајте да ги зачувате постоечките тела и механика за да можете повторно да ги инсталирате пред да заминете.

Додадете површински килими

Без разлика што имате моментално за подови, носењето теписи во областа може да направи огромна разлика. (Да, можете да поставите тепих на површина.) Прво, тепихот може да даде блескава боја, особено ако не ви е дозволено да ги бојадисате ѕидовите. Второ, килимот може да помогне да се дефинира област. Во студио или мансарда, килимите се одлични за да се разликуваат зоните за работа, релаксација, спиење итн. Конечно, килимот може да додаде моментална атмосфера и топлина, особено во зимските месеци.

living room in newly constructed luxury home

Вклучете растенија / цвеќиња

Растенијата не само што се совршена завршна обработка за секоја просторија, туку можат да вдахнат живот во просторот. Буквално! Најдобро е да имате барем по едно растение во секоја соба. Ако се борите да ги одржите растенијата живи, разговарајте со лице од локалниот расадник или стаклена градина, за тоа кои од нив се најдобри за вашиот простор и начин на живот. Свежото цвеќе или цветните растенија (како орхидеи) се исто така прекрасни начини да се внесе мирот и убавината на природата. Можете да ги најдете дури и во самопослуга.

Обезбедете уметнички дела

Ако ви е дозволено да го обоите вашиот стан, ви препорачувам да го направите тоа. Меѓутоа, ако тоа не е опција, не треба да живеете со голи ѕидови. Закачете уметнички дела за да ги покриете тие големи ѕидни простори и веднаш додадете личност во вашиот стан. Одете храбро со голем принт или создадете ѕид од галерија со колекција уметнички дела.

Blogs
Што е Ново во Тренд

Поврзани Блогови

Регистрирај се за Билтен

Добивајте ги најновите Новости


Newsletter BG