MakDom – 4 проекти кои можете да ги завршите за 10 минути

Веројатно имате список на проекти што сте сакале да ги завршите низ вашиот дом. За среќа, постојат совети кои ќе ви помогнат да завршите некои од овие задачи за десет минути или помалку. Вашиот дом може да се чувствува поорганизирано (речиси) веднаш.

Организирајте ја вашата кујнска остава

Започнете со сортирање на предмети со истечен рок. Организирајте ги вашите полици по функција. Одделни закуски, потребни за печење, зачини и многу повеќе. Инспирирајте се од вашите омилени продавници за храна. Оваа десетминутна задача може да ви заштеди време кога ги готвите омилените рецепти или правите брза полноќна закуска.

Организирајте го вашиот плакар

Поставете тајмер и организирајте го плакарот. Препорачуваме организирање по боја, тип или функција. На пример, обесете ги сите кошули, јакни, џемпери, здолништа, панталони и фустани едни со други. Веројатно ќе заштедите време на долг рок, бидејќи ќе биде полесно да го пронајдете она што го барате.

Тапети

Ставете капка лепак за тапет на лист хартија, втријте ја хартијата на долната страна на изложениот ѕид, а потоа притиснете ја тапетата што се лупи на лепилото. Измазнете ги сите меурчиња со чиста крпа и ѕидот може да изгледа како нов!

Лизгачки стаклени врати или прозорци

Ако вашите стаклени тела не се лизгаат глатко како што треба, испрскајте крпа со силиконски лубрикант и избришете ја по должината на шините. Ќе ви го олесни добивањето свеж воздух. Тргнете се од компјутерот, исклучете го телевизорот и започнете веднаш!

Blogs
Што е Ново во Тренд

Поврзани Блогови

Регистрирај се за Билтен

Добивајте ги најновите Новости


Newsletter BG