MakDom – Подготвување на вашата гаража за продажба

Не е тајна дека гаражите се едно од најдобрите места за складирање на вашите работи и тие ќе ви помогнат кога работите на лични проекти „Направете сами“. Без разлика дали сакате да го наведете вашиот дом или само сакате да ја подготвите вашата гаража за да можете поефикасно да ја користите, важно е да бидете сигурни дека сè е организирано, чисто и подготвено за употреба. Еве неколку совети како да ја подготвите вашата гаража за продажба:

Сортирајте ги неупотребените предмети

Ако имате премногу работи во вашата гаража, започнете со тоа што ќе одвоите малку време да го средите нередот. Што навистина вреди да се чува? Ако не сте користеле некој предмет шест месеци или повеќе, можеби треба да го отстраните од вашата гаража. Извадете сè од вашата гаража и средете ја, бидејќи само тоа може веднаш да направи вашата гаража да биде почиста и поголема. Потоа, донирајте или фрлете сè што не ви треба или не планирате повторно да го користите.

Поправете ја вратата од гаражата

Ако вратата е оштетена, започнете со поправки. Ова ќе го направи вашиот дом да изгледа попривлечен и ќе ве заштити од какви било неочекувани несреќи. За какви било поголеми поправки, погрижете се секогаш да повикате професионалец. Сепак, бидете сигурни дека добивате повеќе проценки за да можете да најдете врата што одговара на вашиот буџет. Откако ќе завршат поправките, исчистете го нередот околу вратата; Гаражите привлекуваат глодари и пајаци, па грижата за овие прашања ќе привлече усте повеќе потенцијалните купувачи.

Заменете го осветлувањето

Последното нешто што сакате е потенцијалните купувачи да имаат проблем со темниот простор во вашата гаража. За да ги разубавите работите, заменете ги традиционалните блескаво светилки со LED светлосна лента или тело. Една лента од LED диоди може да обезбеди до осум метри осветлување и тие исто така произведуваат многу малку топлина што значи дека нема да изгорат во блиска иднина.

Расчистете ја вашата гаража

Организирањето е исто така задолжително ако планирате да ја наведете вашата гаража. Тоа не само што ќе му даде на вашиот дом подобар изглед (луѓето сакаат да гледаат неискористени простори), туку исто така ослободува вредна квадратура што може да се изнајмува или да се користи како простор за складирање. Ако има ставки што можете да ги користите во вашиот оглас, размислете да ги вклучите во понудата. Иако вашата гаража можеби не е првото место на кое повеќето луѓе мислат кога гледаат во домовите, тие се всушност важни за потенцијалните купувачи. Имајте ги на ум овие совети за да ја направите вашата гаража попривлечна!

Blogs
Што е Ново во Тренд

Поврзани Блогови

Регистрирај се за Билтен

Добивајте ги најновите Новости


Newsletter BG