MakDom – Идеи за ремоделирање на вашиот дом

Ремоделирањето може да чини илјадници, што на сопствениците на куќи може да им треба месеци или години за да ги заштедат. Во меѓувреме, како правите подобрувања во просториите како бањи и кујни? Наместо да земате заеми за скапа реконструкција, размислете да инвестирате во неколку од овие поевтини алтернативи за ремоделирање:

Поправете го дрвениот под

Со текот на времето дрвените подови се избледени, изгребани и истрошени во кујните, дневните соби и ходниците. Додека сопствениците на куќи би можеле да размислат за замена на делови или целиот дрвен под, друга опција е да го доработите дрвото. Пристапот „Направи сам“ е да се бруси дрвениот под и потоа повторно да се обои, што бара многу маснотии за лаковите и време за да се заврши.

Заменете ја механиката на кабинетот и фиоките

Кога кабинетите постојано се отвораат и затвораат, механиката може да се истроши, шарките може да почнат да чкрипат и областите може да пукаат. Наместо да ја замените целата врата на кабинетот, можете да отидете во локална продавница за подобрување на домот и да најдете копчиња, шарки и влечни копчиња. Потоа, за време на викендот, користејќи шрафцигери и дупчалка, можете да ја извадите старата механика и да ја замените за кабинетите да имаат сосема нови копчиња и шарки што не чкрипат.

Обновете ја бојата на кабинетите

Ако бојата почне да се откинува од кабинетите во кујната или во бањата поради употребата со текот на времето, можете да ги извадите вратите со шрафцигер и да ги префарбате или професионално да ги доработите. Ова ќе заштеди од потребата да го замените целиот кабинет и можете да ги персонализирате за собата. Ако одлучите сами да ги насликате, не заборавајте да изберете квалитетна боја што може да трае за да не морате да се враќате и да го правите тоа повторно. Исто така, сакате да бидете сигурни и да ги покриете шарките и копчињата. Можеби е добро да се консултирате со сликар пред време за секој случај.

Проверете го осветлувањето

Можете да отидете во вашата локална продавница за подобрување на домот, да купите LED светилки и да ги инсталирате на кој било уред. Тие ќе ви ја намалат сметката за комунални услуги додека го даваат истиот сјај. Можете исто така да замените многу од вашите висечки тела со вдлабнато осветлување, кое може да го оптимизира просторот на таванот, но може да бара стручност од електричар за ракување со отворени жици.

Blogs
Што е Ново во Тренд

Поврзани Блогови

Регистрирај се за Билтен

Добивајте ги најновите Новости


Newsletter BG