MakDom – Зошто да ангажирате агент за недвижнини

Водење низ комплициран процес

Додека повеќето купувачи и продавачи ќе го издржат овој процес неколку пати, искусен агент за недвижности може да се справи со десетици трансакции – секоја година. Дали знаеше? На секои 30 секунди, агент на RE/MAX му помага на некој да го најде своето совршено место. Откако ќе најдете дом или купувач, купувачот ќе поднесе понуда. Кога сте сигурни дека тоа е добра зделка (сигурни сте дека тоа е добра понуда, нели?), ќе треба да се подготви договор и да се потпише од купувачот и продавачот. Запомнете, ако не е во договорот, не се брои. Адвокатот за недвижности може да помогне со овој чекор од процесот доколку е потребно. Придобивката од работењето со агент е тоа што честопати тие веќе имаат адвокат со кој редовно соработуваат, осигурувајќи дека сите правни прашања се постапуваат правилно и навремено. Понатаму, агентите за недвижности се придржуваат до нешто што се нарекува „фидуцијарна должност“, што значи дека се обврзани да ги стават интересите на своите клиенти на прво место. Ако работите со агент за недвижнини, можете да бидете сигурни дека вашиот агент работи за да ви помогне да ги постигнете вашите цели за недвижнини.

Познавање на пазарот

За купувачите на домови, познавањето на пазарната вредност на домот ќе ви помогне да направите конкурентна понуда и мудра инвестициска одлука. За продавачите, одредувањето на вистинската барана цена од самиот почеток може да значи разлика помеѓу брза продажба и застарен оглас. Вашиот агент за недвижнини ќе ги анализира споредливите продажби во тандем со нивното знаење за тековните пазарни основи, како што се понудата и побарувачката на станови, стапките на хипотека и економските услови. Ова ќе ви помогне вам и на вашиот агент да формирате здрава стратегија.

Искористете ги вашите конекции

Еден показател за успешен агент за недвижнини е нивната поврзаност – и фактор кој исто така влијае на вашиот успех, како купувач или продавач. На страната на купувањето, вашиот агент ќе ја има топката на најновите огласи, понекогаш дури и пред тие официјално да се појават на пазарот. Откако ќе го пронајдете „оној“, вашиот агент може да препорача и професионалец за хипотека, домашен инспектор, адвокат за недвижнини, дури и преместување компании за да помогне во преселбата. Сега разгледајте ги врските од перспектива на продавачот. Искусен агент може да има збир на потенцијални купувачи за вашиот имот, заедно со пристап до мрежа на агенти и нивните соодветни купувачи.

Пристап до вистинските ресурси

Оваа придобивка зависи од агентот што ќе го изберете и од брендот со кој тие избираат да се поврзат. Но, на крајот, целта на секој агент за недвижнини е да ви помогне да купите или продадете дом. За да ја постигнете оваа цел, вашиот агент треба да има арсенал на технолошки алатки и ресурси. Барем, тоа го прават агентите на RE/MAX. Продажните соработници на RE/MAX имаат сеопфатно образование, технологија и постојана поддршка на располагање кога им е потребна. Подружниците на RE/MAX се високо квалификувани и образовани – всушност, RE/MAX ја предводи индустријата во професионални ознаки и тие ги имаат најновите алатки и технологија на дофат на раката, и тие се мотивирани да го искористат ова знаење и искуство за вас.

Blogs
Што е Ново во Тренд

Поврзани Блогови

Регистрирај се за Билтен

Добивајте ги најновите Новости


Newsletter BG