MakDom – Знаци дека треба да ја реновирате вашата кујна

Вашата кујна е веројатно најомилената просторија во вашиот дом – а истрошеноста го докажува тоа. Тоа е дружење за гладни тинејџери, станица за разговор за време на празниците и соба за разговор по напорниот работен ден. Функционална и привлечна кујна е важна не само за вашето семејство туку и за вашите гости. Еве пет знаци дека вашата кујна може да има потреба од надградба.

Застарени апарати

Можеби тие беа таму кога се преселивте, или можеби дојдоа со вас пред неколку децении кога го купивте домот. Во секој случај, застарените апарати обично се помалку привлечни и трошат повеќе енергија од поновите модели на пазарот. Ако треба да притиснете тајна комбинација на копчиња и да направите магија за да го осветлите вашиот опсег, време е да се надградите на понови, побезбедни апарати. Кога ќе извршите надградба, консултирајте се со професионален електричар за да бидете сигурни дека сè е правилно поврзано.

Оштетување и абење

Никој не очекува вашата кујна засекогаш да остане како во нова состојба, но штетата што е надвор од нормалното абење треба да се реши. Оштетувањето од вода од фрижидер или машина за миење садови што протекува може да предизвика мувла на и под подот или лупење на површините, подот и ѕидовите, во зависност од материјалите. Испуканите, излупени или исечкани работни површини и подови се главните места за опасните бактерии да живеат – и да се кријат од средствата за чистење. Дури и чистите подови со дамки може да ги натераат вашите гости да размислат двапати кога ќе бидат поканети по втор пат.

Не можете да најдете ништо

Дали со нетрпение очекувате да готвите? Колку време всушност се троши на подготовка на храна наспроти барање на вистински прибор, апарати и садови? Неорганизираната кујна го отежнува наоѓањето на прибор, што може да предизвика вознемиреност околу готвењето и да ја направи вашата кујна бескорисна. Свеж дизајн и стратегија за организација е достојна инвестиција за да ве натера повторно да јадете во вашиот дом и да уживате во процесот на готвење.

Blogs
Што е Ново во Тренд

Поврзани Блогови

Регистрирај се за Билтен

Добивајте ги најновите Новости


Newsletter BG