MakDom – Зошто да живеете во дом како што е уреден

Нова куќа? Можеби ќе сакате да живеете во тој амбиент додека не се преселите целосно? На денешниот пазар, многу купувачи се откажуваат за целосно подготвени домови за вселување. Еве три добри причини, барем да размислите да се откажете од големите проекти за подобрување на домот додека не имате повеќе време.

Живеење во новиот дом може да ви го промени размислувањето

Можеби имате големи визии за тоа што би сакале да му направите на домот, врз основа на неговата состојба и вашите приоритети во моментот кога ќе го купите. Но, додека не живеете таму, тешко е да знаете точно како ќе ја користите куќата, што ќе работи за вас, а што не. На крајот на краиштата, токму ова секојдневно искуство ќе ги информира вашите одлуки за подобрување на домот, наместо раните сфаќања за тоа како сакате да биде вашето секојдневно искуство.

Откако ќе го купите вашиот нов дом, заслужувате одмор

Купувањето дом е огромен проект, огромна промена во вашиот живот и шок за вашите финансии. Барањето нов дом може и да стане работа со скратено работно време, додека реновирањето на домот може да биде уште еден голем и стресен проект, што е со поврзано со сите одлуки што треба да се донесат. Моја препорака: Одморете се од стресот за купување на вашиот нов дом.

Ви треба време за планирање

Секое реновирање, без разлика колку е мало, треба да се испланира внимателно. Тоа значи да разговарате со повеќе архитекти, изведувачи или дизајнери за да го добиете нивното мислење за вашите идеи и опции – процес кој одзема многу време. Еден час со добро квалификуван изведувач може да открие можности таму каде што најмалку сте ги очекувале. На пример, иако тоа може да биде дополнителен трошок сега, преместувањето на машините за перење од гаражата до горниот кат за време на поголемо реновирање може да ви заштеди време и пари. Некои купувачи сакаат да скокаат во реновирање бидејќи не сакаат да живеат во градежна зона или да плаќаат кирија и хипотека во исто време. Иако ова може однапред да има економска смисла, сепак може да предизвика поголеми проблеми подоцна.

Blogs
Што е Ново во Тренд

Поврзани Блогови

Регистрирај се за Билтен

Добивајте ги најновите Новости


Newsletter BG