MakDom – Задолжителни работи пред продажба

Кога станува збор за првите впечатоци, малите нешта ја прават целата разлика.Планирате да ја продадете вашата куќа оваа година? Еве неколку подготовки што можете да ги направите сами. Одвојте неколку викенди за да ја завршите работата и следете ги овие три чекори. Потоа, подгответе се да оставите одличен впечаток кај потенцијалните купувачи.

Чистете и средете го нередот

Можеби звучи очигледно, но важноста на чистењето и расчистувањето е најбитниот чекор. Еве неколку идеи за да го направите овој процес супер едноставен:

Елиминирајте го нередот пред чистење: ова е точка каде што треба да ја исчистите вашата куќа од несакани и непотребни предмети. Соберете ги непотребните предмети за да ги донирате во добротворни цели. Вашата општина можеби ќе биде подготвена бесплатно да подигне и однесе големи метални предмети или да обезбеди места за фрлање за отстранување на таквите предмети.
Длабоко исчистете ја куќата: Овој чекор веројатно ќе вклучува најголема временска инвестиција. Вклучете го целото семејство ако можете! Сфатете го ова како напумпано пролетно чистење. Обрнете посебно внимание на кујните и бањите и исчистете ја внатрешната и надворешната страна на вашите прозорци – ова прави впечатливо подобрување во целокупниот изглед на вашата куќа.
Организирајте ги плакарите, кабинетите и фиоките: Многу потенцијални купувачи ќе сакаат да ги видат ентериерите на кабинетите и плакарите за да ја проценат количината на простор за складирање, а тоа често се најпретрупаните места во вашиот дом.

Направете мали поправки

Погрижете се за овие проблеми пред да направите фотографии или да се подготвите за објавување. Сите овие се поправки што можете сами да ги направите: поправете ги сите цевки и чешми што протекуваат, заменете ги завесите околу кадата и тушот, обојте ги ѕидовите во неутрална, генерално пријатна боја што го надополнува вашиот дом, поправете или заменете ги испуканите или скршените прозорци, заменете ги сите прегорени светилки.

Воодушевете ги потенцијалните купувачи

Потенцијалните купувачи мора да бидат воодушевени од надворешноста на вашата куќа, па со нетрпение да очекуваат да ја видат внатрешноста. Посветете доволно време во пролетно чистење и на надворешноста на вашата куќа.

Исечете ги грмушките, средете го дворот, поправете ги скршените доводи и олуците, ако е соодветно за вашиот двор, нанесете речен камен. Ова може да направи чуда за вашето уредување и да обезбеди моментална привлечност, исчистете ги и поправете ги бетонските површини, како што се пешачките патеки. Елиминирајте ги сите дамки од масло или маснотии и исчистете ги сите плевели кои излегуваат низ пукнатините, ако е сезонски соодветно, извадете неколку саксии со едногодишни растенија, кои ќе ја задржат нивната боја во сезоната. Освежете го вашиот праг со нова подлога за добредојде.


Со само голем напор, можете да ја направите вашата куќа убава и пријатна, и внатре и надвор.

Blogs
Што е Ново во Тренд

Поврзани Блогови

Регистрирај се за Билтен

Добивајте ги најновите Новости


Newsletter BG